loading

Totalna zobna proteza na implantatih

Metoda za nadomestitev zob s totalno protezo na implantatih ( »All on 4« ali »All on 6« po slovensko »Vse na 4« ali »Vse na 6«), je v zadnjih letih postala svetovna uspešnica na področju protetičnega zobozdravstva.  Na voljo v našem Dentalnem in diagnostičnem centru Skylab!

Kdaj je zobna proteza na implantatih prava rešitev?

Zna se zgoditi – tako kot v pesmi Andreja Šifrerja Zoboblues- da na koncu ostanemo brez vseh svojih zob. Kaj potem?

  • Če je čeljustne kosti zadosti in je ustrezne oblike, dobimo navadno totalno protezo. To je poceni rešitev, ki dobro funkcionira pri določenih pogojih.

  • Če čeljustne kosti ni zadosti, pa je zelo dobra rešitev izdelava totalne zobne proteze na implantatih- zobnih vsadkih.

Kako poteka postopek in kako dolgo traja?

V prvem delu implantolog na podlagi CBCT posnetka (rentgen zob in čeljusti) pripravi načrt zdravljenja. Dobra diagnostika je ključnega pomena za uspešno vstavitev implantatov.

Za takšno rešitev je potrebno v spodnji čeljusti vstaviti 2-4 implantate, v zgornji čeljusti pa 4-6 implantatov.

Po času celjenja zobnih vsadkov (po navadi 3-4 mesece) nadaljujemo z izdelavo totalne proteze.

Totalne proteze podprte z implantati so sicer dražje kot navadne, ampak še vedno cenejše kot mostički izdelani na implantatih.

Prednosti totalne zobne proteze na implantatih:

  • Totalno protezo podprto z implantati lahko kadarkoli snamete in ponovno vstavite  v usta. Na ta način je olajšano vzdrževanje higiene.

  •  Takšne proteze so popolnoma stabilne v ustih. Zaradi tega se v ustih ne premikajo pri žvečenju ali govoru. S takšnimi protezami ima pacient večjo samozavest in lažje gradi družabne stike in odnose.

  •  Totalna zobna proteza na implantatih omogoča lažje žvečenje in posledično bolj raznovrstno prehrano, lažjo prebavo in izboljšano zdravje na sploh.

  •  Čut okusa je veliko manj moten kot pri navadnih totalnih protezah, ker so totalne proteze podprte z implantati manjše, posebej zgornja, ki ne sega čez nebo.

  • S  totalno protezo podprto z implantati boste videti bolj mladostno, Vaše zadovoljstvo bojo čutili vsi okrog Vas!

Totalna zobna proteza na implantatih je napredna rešitev zobne protetike, ki jo izvajamo v Skylab Dentalnem in diagnostičnem centru. Preberite tudi več o zobnih protezah, in kako se navaditi na zobno protezo.

Zakaj se odločiti za naše storitve?

  • Vstavljamo vrhunske Straumann implantate Premium kakovosti iz Švice z več kot 40 letno tradicijo, in zagotovljenimi nadomestnimi deli za 25 let – št.1 v svetu.
  •  Zaposlujemo vrhunskega kirurga, specialista oralne kirurgije  – dr. Primož Jager, ki je eden izmed najboljših slovenskih kirurgov. Z dolgoletnimi izkušnjami, strokovnostjo in vrhunsko opremo, zagotavljamo storitve najvišje kakovosti in zadovoljstvo pacienta.
  • Pacientom zagotavljamo kompletne inštrukcije o izvajanju ustne higiene po vstavitvi implantatov ter svetujemo o ustreznih izdelkih za ustno higieno.

S tem maksimalno povečamo možnosti za uspešno vsaditev zobnih implantatov

in zadovoljstvo pacienta. 

Vas zanima cena zobne proteze na implantatih?

Vrhunska zobozdravstvena ordinacija in RTG diagnostični center v katerem na strokoven, sodoben in profesionalen način skrbimo za najpomembnejše – Vaše zdravje in lep nasmeh.

O podjetju

Naložbo je podprl Javni Sklad Republike Slovenije za podjetništvo. Naložbo VAVČER ZA DIGITALNI MARKETING (izdelava spletne strani) sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

© 2022 Vse pravice pridržane

CBCT/3D slikanje čeljusti

Aparat zajame več posameznih posnetkov (prerezov) določenega predela in jih združi v celoto. Na ta način dobimo 3D prikaz, torej ne samo višino in širino, temveč tudi globino. CBCT posnetki se uporabljajo v primerih načrtovanja bolj kompliciranih kirurških posegov, kot so vstavljanje implantatov, komplicirane odstranitve cist in neizrazlih modrostnikov, sum na skrite prelomne čeljusti ipd.

RVG lokalni posnetek

Če želimo bolj natančno sliko določenega predela z veliko natančnih detajlov, naredim RVG lokalni posnetek s katerim zajamemo področje 1-2 zoba, posamzeno razpoko, plombo ali granulom.

Ortopan posnetek

Pri prvem pregledu pacienta v našem centru obvezno naredimo ortopantomagrski posnetek (ortopan). S tem posnetkom zajamemo področje obeh čeljusti in sosednjih tkiv in struktur. Zato je ortopan odličen za ugotovaljanje začetnega stanja pred načrtovanjem nadaljnega zdravljenja. Odličen je tudi za občasne kontrole zdravja ustne votline