loading

ENDODONTIJA – ZDRAVLJENJE KORENINSKEGA KANALA ZOBA

Endodontija – zdravljenje koreninskega kanala zoba

Endodontija ali zdravljenje koreninskega kanala je postopek, ki ga uporabimo, kadar vnetje zobnega živca napreduje do te meje, da ga ni moč ohraniti. Koreninsko zdravljenje zob – endodontija je zdravljenje kanala korenine zoba, ki preprečuje širjenje infekcije v kost in s tem ohranja zob.

Kako poteka zdravljenje koreninskih kanalov?

  • Endodontija – zdravljenje koreninskih kanalov poteka tako:

  • Zobni živec je treba odstraniti iz koreninskega kanala,

  • prazen prostor pa je treba razširiti, razkužiti in

  • trajno napolniti z biokompatibilnim materialom.

Na ta način preprečimo:

  • širjenje bakterij,

  • vnetje kosti,

  • pojav granuloma ali gnojnega abcesa (zatekline), kar lahko privede do razkrajanja kosti in nastanka težkih zdravstvenih problemov.

Poseg je popolnoma neboleč (lokalna anastezija). Največkrat ga izvedemo v enem obisku zobozdravnika, kar poveča odstotek uspešnosti posega in je za pacienta tudi prijetnejše.

Uspešno zdravljenje koreninskega kanala je predpogoj za vsak naslednji poseg na zobu – zobne zalivke, zobne prevleke.

Za natačno diagnozo in stanje zoba, pa opravimo RTG ZOBNO DIAGNOSTIKO – slikanje zob in čeljusti. 

Neprijetno in boleče zdravljenje koreninskih kanalov, ki je trajalo več tednov ali mesecev, je v  dentalnem in diagnostičnem centru Skylab zgolj preteklost. Zdaj to uredimo večinoma že v 1 obisku v naši ordinaciji. Neboleče in učinkovito.

Vas zanima cena za zdravljenje koreninskih kanalov

Vrhunska zobozdravstvena ordinacija in RTG diagnostični center v katerem na strokoven, sodoben in profesionalen način skrbimo za najpomembnejše – Vaše zdravje in lep nasmeh.

O podjetju

Naložbo je podprl Javni Sklad Republike Slovenije za podjetništvo. Naložbo VAVČER ZA DIGITALNI MARKETING (izdelava spletne strani) sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

© 2022 Vse pravice pridržane

CBCT/3D slikanje čeljusti

Aparat zajame več posameznih posnetkov (prerezov) določenega predela in jih združi v celoto. Na ta način dobimo 3D prikaz, torej ne samo višino in širino, temveč tudi globino. CBCT posnetki se uporabljajo v primerih načrtovanja bolj kompliciranih kirurških posegov, kot so vstavljanje implantatov, komplicirane odstranitve cist in neizrazlih modrostnikov, sum na skrite prelomne čeljusti ipd.

RVG lokalni posnetek

Če želimo bolj natančno sliko določenega predela z veliko natančnih detajlov, naredim RVG lokalni posnetek s katerim zajamemo področje 1-2 zoba, posamzeno razpoko, plombo ali granulom.

Ortopan posnetek

Pri prvem pregledu pacienta v našem centru obvezno naredimo ortopantomagrski posnetek (ortopan). S tem posnetkom zajamemo področje obeh čeljusti in sosednjih tkiv in struktur. Zato je ortopan odličen za ugotovaljanje začetnega stanja pred načrtovanjem nadaljnega zdravljenja. Odličen je tudi za občasne kontrole zdravja ustne votline