loading

Zobne luske

Kaj so zobne luske?

Zobne luske so idealna rešitev za vse, ki si želijo maksimalnega estetskega učinka z minimalnim posegom v zob. Brusimo samo od 0,3 do 0,5 milimetra sprednje ploskve zoba in na ta način ohranimo njegovo vitalnost. S tanko luskico, izdelano iz keramike vrhunske kakovosti, odpravimo vse nepravilnost in istočasno dosežemo naraven videz zoba ter čudovit nasmeh.

Zobne luske so odlična rešitev za:

 • popolno preobrazbo vašega nasmeha,

 • zobe, ki spremenijo barvo,

 • zobe, ki imajo manjše nepravilnosti glede oblike in položaja,

 • odkrhnjene zobe in

 • zmanjšanje prevelikega razmaka sprednjih zob.

Zobne luske z minimalno invazivnim posegom odpravijo marsikatero nepravilnost, z natančno izdelavo in obdelavo trde keramike/porcelana pa izgledajo popolnoma naravno. Zobne luske so izjemno tanka individualno izdelana plast (debelina kontaktnih leč) porcelana, ki jih na vaše zobe zobe pritrdi oz. nalepi izkušen strokovnjak zobozdravnik. Za zobne luske se največkrat odločajo posamezniki zaradi obarvanih zob, poškodovanih oz. odkrušenih zob. Prav tako lahko odpravijo tudi asimetrijo zob.

Zobne luske ustvarijo čudovit nasmeh, saj porcelan posnema sklenino naravnega zoba in odseva svetlobo, zato imajo po posegu naši zobje naraven izgled, sijaj in bleščeč nasmeh. V primeru razmaka med zobmi, lahko luske učinkovito zakrijejo prirojene nepravilnosti zob, kakor tudi blage oblike krivih zob.

Prednosti zobnih lusk:

 • omogočajo lep in naraven videz zob
 • odporne so na madeže čaja in kave, ter  cigaretnega dima
 • ne potrebujemo večjega posega na zobni sklenini
 • dlesni dobro prenašajo keramične materiale zobnih lusk
 • hitro jih namestimo.
 •  

Vas zanima cena zobne luske? Kontaktirajte nas!

Vrhunska zobozdravstvena ordinacija in RTG diagnostični center v katerem na strokoven, sodoben in profesionalen način skrbimo za najpomembnejše – Vaše zdravje in lep nasmeh.

O podjetju

Naložbo je podprl Javni Sklad Republike Slovenije za podjetništvo. Naložbo VAVČER ZA DIGITALNI MARKETING (izdelava spletne strani) sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

© 2022 Vse pravice pridržane

CBCT/3D slikanje čeljusti

Aparat zajame več posameznih posnetkov (prerezov) določenega predela in jih združi v celoto. Na ta način dobimo 3D prikaz, torej ne samo višino in širino, temveč tudi globino. CBCT posnetki se uporabljajo v primerih načrtovanja bolj kompliciranih kirurških posegov, kot so vstavljanje implantatov, komplicirane odstranitve cist in neizrazlih modrostnikov, sum na skrite prelomne čeljusti ipd.

RVG lokalni posnetek

Če želimo bolj natančno sliko določenega predela z veliko natančnih detajlov, naredim RVG lokalni posnetek s katerim zajamemo področje 1-2 zoba, posamzeno razpoko, plombo ali granulom.

Ortopan posnetek

Pri prvem pregledu pacienta v našem centru obvezno naredimo ortopantomagrski posnetek (ortopan). S tem posnetkom zajamemo področje obeh čeljusti in sosednjih tkiv in struktur. Zato je ortopan odličen za ugotovaljanje začetnega stanja pred načrtovanjem nadaljnega zdravljenja. Odličen je tudi za občasne kontrole zdravja ustne votline