loading

Zobne zalivke

V dentalnem in diagnostičnem centru Skylab uporabljamo vrhunske estetske materiale s katerimi izdelamo kompozitne zalivke in kompozitne luske.

Kaj je zobna zalivka?

Zobna zalivka je plomba, ki zapolni votlino v zobnem tkivu, ki je posledica gnilobe (kariesa). Poznamo direktne in indirektne zobne zalivke.

S pomočjo zobne zalivke nadomestimo izgubljeno strukturo zoba (zobna gniloba, zlom zoba). V dentalnem in diagnostičnem centru Skylab uporabljamo vrhunske estetske materiale, s katerimi izdelamo kompozitne bele zalivke.

Bele zalivke / bele plombe

Bele zalivke / bele plombe dajejo zobem naraven videz, in so zelo priljubljene iz estetskega vidika. 

Bele zalivke omogočajo:

  • maksimalno estetiko oz. naraven videz zoba,

  • dolgoletno trajnost in vzdržljivost zalivk,

  • minimalno brušenje in

  • maksimalno ohranitev zdravega zobnega tkiva.

Z izdelavo bele zalivke oz. bele plombe tako dosežemo maksimalno estetiko in naraven videz zoba, hkrati pa so zelo trajne in vzdržljive. Pri tem ohranimo veliko zdravega zobnega tkiva, in zob minimalno brusimo.

KOMPOZITNE LUSKE (COMPOSITE BONDING)

je preoblikovanje in odprava nepravilnosti zobne krone s pomočjo kompozitnega materiala za bele zalivke.Prednost takšnega postopka je da je v enem obisku možnodoseči popoln estetski videz zoba.

Keramične inlay / onlay zalivke

V primeru večje poškodbe zoba se odločimo za izdelavo keramičnih inlay-ev in onlay-ev. To so zalivke, ki se izdelajo s sodobno tehnologijo v zobotehničnem laboratoriju in se v stomatološki ordinaciji pritrdijo na zob. So izredno kakovostne in obstojne.

Novost v Sloveniji!

BIO (BPA FREE) ZALIVKE

so narejene iz visoko prečiščenih sestavin brez sproščanja BPA, kar zagotavlja njihovo popolno neškodljivost za vaše zdravje. Na voljo že v našem Dentalnem centru!

Vas zanima cena bele zalivke ali cena inlay / onlay zalivke?

Vrhunska zobozdravstvena ordinacija in RTG diagnostični center v katerem na strokoven, sodoben in profesionalen način skrbimo za najpomembnejše – Vaše zdravje in lep nasmeh.

O podjetju

Naložbo je podprl Javni Sklad Republike Slovenije za podjetništvo. Naložbo VAVČER ZA DIGITALNI MARKETING (izdelava spletne strani) sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

© 2022 Vse pravice pridržane

CBCT/3D slikanje čeljusti

Aparat zajame več posameznih posnetkov (prerezov) določenega predela in jih združi v celoto. Na ta način dobimo 3D prikaz, torej ne samo višino in širino, temveč tudi globino. CBCT posnetki se uporabljajo v primerih načrtovanja bolj kompliciranih kirurških posegov, kot so vstavljanje implantatov, komplicirane odstranitve cist in neizrazlih modrostnikov, sum na skrite prelomne čeljusti ipd.

RVG lokalni posnetek

Če želimo bolj natančno sliko določenega predela z veliko natančnih detajlov, naredim RVG lokalni posnetek s katerim zajamemo področje 1-2 zoba, posamzeno razpoko, plombo ali granulom.

Ortopan posnetek

Pri prvem pregledu pacienta v našem centru obvezno naredimo ortopantomagrski posnetek (ortopan). S tem posnetkom zajamemo področje obeh čeljusti in sosednjih tkiv in struktur. Zato je ortopan odličen za ugotovaljanje začetnega stanja pred načrtovanjem nadaljnega zdravljenja. Odličen je tudi za občasne kontrole zdravja ustne votline