loading

Bio bele zobne zalivke | brez sproščanja BPA

Medtem ko so bio ali BPA free zalivke v zahodni Evropi in Ameriki že dobro znane, so pri nas v Sloveniji, tako za paciente kot tudi zobozdravnike še vedno dokaj neznano področje in uganka.

Mnogi od nas imajo radi diskretne bele plombe, ki jih zagotavljajo bela kompozitna polnila in druga nekovinska polnila, vendar se večina od nas ne zaveda, da te bolj estetsko privlačne možnosti verjetno vsebujejo kemikalijo škodljivo zdravju, znano kot Bisphenol A ali BPA.

BPA je kemikalija, ki jo najdemo v plastiki in je povezana z zdravstvenimi boleznimi. Tako kot zalivke iz živega srebra, ki sčasoma v krvni obtok puščajo sledove količine živega srebra, so tudi znanstveniki potrdili peroralne encime, ki sproščajo BPA v krvni obtok iz sestavljenih zobnih polnil.

BPA FREE – BIO ZOBNE ZALIVKE, so zobne zalivke, ki ne sproščajo BPA. 

BPA (Bisphenol A) je v širši uporabi od leta 1950. Uporablja se predvsem v industriji oz .pri izdelavi plastične embalaže. Raziskave o morebitnem vplivu na človeško zdravje so pokazale zelo različne rezultate – od zanikanja do zelo škodljivega vpliva te snovi na zdravlje odraslih in otrok. Čeprav odgovorne inštitucije s tega področja zagotavljajo, da dovoljene količine BPA ne predstavljajo nevarnost za zdravje, je treba zadevo  pozorno spremljati, predvsem upoštevajoč  dejstvo, da se BPA uporablja za pridobitev ene od osnovnih sestavin za izdelavo belih zalivk.

BPA FREE bio zobne zalivke so narejene iz visoko prečiščenih sestavin in  podvržene rednim in strogim kontrolam sproščanja BPA, kar zagotavlja njihovo popolno neškodljivost za zdravje naših pacientov.

BIO ZOBNE ZALIVKE – brez sproščanja BPA, zdaj na voljo že pri nas!

Vrhunska zobozdravstvena ordinacija in RTG diagnostični center v katerem na strokoven, sodoben in profesionalen način skrbimo za najpomembnejše – Vaše zdravje in lep nasmeh.

O podjetju

Naložbo je podprl Javni Sklad Republike Slovenije za podjetništvo. Naložbo VAVČER ZA DIGITALNI MARKETING (izdelava spletne strani) sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

© 2022 Vse pravice pridržane

CBCT/3D slikanje čeljusti

Aparat zajame več posameznih posnetkov (prerezov) določenega predela in jih združi v celoto. Na ta način dobimo 3D prikaz, torej ne samo višino in širino, temveč tudi globino. CBCT posnetki se uporabljajo v primerih načrtovanja bolj kompliciranih kirurških posegov, kot so vstavljanje implantatov, komplicirane odstranitve cist in neizrazlih modrostnikov, sum na skrite prelomne čeljusti ipd.

RVG lokalni posnetek

Če želimo bolj natančno sliko določenega predela z veliko natančnih detajlov, naredim RVG lokalni posnetek s katerim zajamemo področje 1-2 zoba, posamzeno razpoko, plombo ali granulom.

Ortopan posnetek

Pri prvem pregledu pacienta v našem centru obvezno naredimo ortopantomagrski posnetek (ortopan). S tem posnetkom zajamemo področje obeh čeljusti in sosednjih tkiv in struktur. Zato je ortopan odličen za ugotovaljanje začetnega stanja pred načrtovanjem nadaljnega zdravljenja. Odličen je tudi za občasne kontrole zdravja ustne votline