loading

Zobni implantati

ZOBNI IMPLANTATI/VRHUNSKA KAKOVOST/PRIZNANI KIRURGI

Zobni implantati/vsadki so najboljša rešitev za nadomestitev izgubljenih zob.

Zobni implantati so primerni za večino pacientov.Vseeno obstaja nekaj dejavnikov,ki bi lahko vplivali na uspešnost posega. Zato je pred posegom potrebno opraviti PREGLED in SVETOVANJE.

Kako se vgradijo zobni implantati?

 • V Skylab dentalnem in diagnostičnem centru vstavljamo vrhunske implantate z več kot 40 letno tradicijo in zagotovljenimi nadomestnimi deli za 25 let.- št.1 na svetovnem trgu.
 • Uspešnost posega je 90-95%.Vgradnjo opravi specialist čeljustni kirurg z večletnimi izkušnjami.Sam postepek je hiter in neboleč saj ga opravimo v lokalni anesteziji.Po posegu dobite šive ki se odstranijo čez 10-15 dni.

 • Celjenje implantatov traja od nekaj tednov do 3-4 mesece.Potem lahko naredimo ustrezen protetski nadomestek – zobno prevleko,mostiček ali protezo na implantatih.

 • Po dokončanem postopku potrebne so redne kontrole pri zobozdravniku in ustrezno uzdrževanje higiene.

Če imate dodatna vprašanja o zobnih implantatih odgovore lahko poiščete TUKAJ, ali nas kontaktirate po telefonu.
Lahko nam pišete na naš e-naslov info@skylab-dental.si.

Kako se vgradijo zobni implantati?

Sam postopek je hiter in neboleč, saj ga opravimo v lokalni anesteziji. Postopek vgradnje zobnega implantata izvedemo z najmodernejšimi metodami. Učinkovito in brez bolečin. Po vgradnji implantata je potreben čas, da se zobni implantat zaraste v kost (oseointegracija), s čimer se dodatno povečata čvrstost in trajnost implantata. Po končani oseointegraciji na zobni implantat za dva do štiri tedne pričvrstimo majhen element, s katerim dokončno oblikujemo dlesen okrog bodoče prevleke in tako dosežemo njen popolnoma naraven videz. Potem izdelamo primerne prevleke, mostičke ali zobne proteze.

Zobni implantati so najboljši način za nadomestitev izgubljenih zob. Vgradnja zobnih implantatov omogoča trajne in kakovostne učinke kot so:

 • lep nasmeh in samopodoba,
 • normalno žvečenje in prebava,
 • pravilna razporeditev sil žvečenja na vse zobe,
 • ohranitev sosednjih, včasih popolnoma zdravih zob, pred brušenjem za izdelavo mostička,
 • maksimalna pritrditev totalnih protez (ang.all 4 system vgraditev implantatov)

Se sprašujete, ali so zobni implantati primerni za vas?

Skoraj vsak pacient, ki mu manjka en ali več zob, se lahko odloči za zobni implantat.
Vgradnja zobnih implantatov v našem Dentalnem centru poteka profesionalno, z najmodernejnišimi metodami, ki zagotavljajo najboljši rezultat za pacienta.

Ali bom med celjenjem zobnega implantata (oseointegracijo) brez zob?

V dentalnem in diagnostičnem centru Skylab pacientom nudimo izdelavo začasne rešitve, kajti večina naših pacientov si zaradi različnih razlogov, ne more niti za kratek čas privoščiti da bi bila brez zob. Z najmodernejšimi metodami dela, vam zagotavljamo neboleč in uspešen postopek vgradnje zobnih implantatov.

Vas zanima cena zobnega implantanta?

NOVOST!

REGENERACIJA KOSTI S POMOČJO KRVNE PLAZME ,

Skrajša čas zaraščanja implantatov, pospeši celjenje in prepreči infekcije po posegih.

S pomočjo vrhunske biotehnologije skrajšamo čas zaraščanja (osteointegracije) implantatov, pospešimo celjenje in preprečimo infekcije po kirurških posegih.
Gre za najsodobnješi biotehnološki postopek, ki ga izvajajo vrhunski specialisti iz tujine, in zdaj je na voljo tudi v našem Diagnostičnem in dentalnem centru. S pomočjo tega postopka:

 • pospešimo celjenje obzobnih tkiv po kirurških posegih,

 • pospešimo utrditev zobnih implantatov,

 • preprečimo infekcije oz. podaljšane krvavitve po posegih.

Sam postopek je hiter, enostaven in neboleč. Pacientu se kri pri odvzemu  v ordinaciji  centrifugira, s čimer se  krvne celice v nekaj minutah ločijo od krvne plazme (tekoče sestavine krvi). Plazma se potem ustavi v rano, s čimer se začne 7-dnevno sproščanje lastnih rastnih dejavnikov, ki pospešujejo regeneracijo oz. celjenje.

Kakšna je uspešnost pri vgradnji zobnih implantatov?

Vgradnja implantatov je eden od najbolj varnih posegov v stomatologiji,  odstotek uspešnosti je od 90 do 95%. Seveda pa je sam uspeh vgradnje implantata odvisen od temeljite, pravilne in redne ustne higiene, ter od rednih obiskov zobozdravnika.

Zakaj izbrati nas?

Zakaj izbrati nas?

V našem Dentalnem in diagnostičnem centru Skylab zaposlujemo vrhunskega kirurga, specialista oralne kirurgije  – dr. Primož Jager, ki je eden izmed najboljših slovenskih kirurgov. Izkušnje, znanje, in najsodobnejša oprema, zagotavljajo najboljše rezultate. 

Vstavljamo vrhunske Straumann implantate iz Švice z več kot 40- letno tradicijo, in zagotovljenimi nadomestnimi deli za 25 let – št. 1 v svetu.

Prav tako izvajamo kompletne inštrukcije o izvajanju ustne higiene po vstavitvi implantatov ter svetujemo o ustreznih izdelkih za ustno higieno.

Vrhunska zobozdravstvena ordinacija in RTG diagnostični center v katerem na strokoven, sodoben in profesionalen način skrbimo za najpomembnejše – Vaše zdravje in lep nasmeh.

O podjetju

Naložbo je podprl Javni Sklad Republike Slovenije za podjetništvo. Naložbo VAVČER ZA DIGITALNI MARKETING (izdelava spletne strani) sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

© 2022 Vse pravice pridržane

CBCT/3D slikanje čeljusti

Aparat zajame več posameznih posnetkov (prerezov) določenega predela in jih združi v celoto. Na ta način dobimo 3D prikaz, torej ne samo višino in širino, temveč tudi globino. CBCT posnetki se uporabljajo v primerih načrtovanja bolj kompliciranih kirurških posegov, kot so vstavljanje implantatov, komplicirane odstranitve cist in neizrazlih modrostnikov, sum na skrite prelomne čeljusti ipd.

RVG lokalni posnetek

Če želimo bolj natančno sliko določenega predela z veliko natančnih detajlov, naredim RVG lokalni posnetek s katerim zajamemo področje 1-2 zoba, posamzeno razpoko, plombo ali granulom.

Ortopan posnetek

Pri prvem pregledu pacienta v našem centru obvezno naredimo ortopantomagrski posnetek (ortopan). S tem posnetkom zajamemo področje obeh čeljusti in sosednjih tkiv in struktur. Zato je ortopan odličen za ugotovaljanje začetnega stanja pred načrtovanjem nadaljnega zdravljenja. Odličen je tudi za občasne kontrole zdravja ustne votline