loading

Beljenje zob

Beljenje zob

Prvi vtis je najpomembnejši. Z lepim nasmehom ter z zdravimi, belimi zobmi se boste počutili lepo in samozavestno, kar bodo opazili tudi ljudje okoli vas.

Beljenje zob posvetli zobe in pomaga odstraniti madeže in razbarvanje. Beljenje zob spada med najbolj priljubljene kozmetične zobozdravstvene postopke, saj zdravi in lepi zobje v veliki meri pripomorejo k vašemu videzu.

V našem Dentalnem centru izvajamo profesionalno beljenje zob, ki je popolnoma varno in uspešno, barvo zob pa lahko posvetlimo za kar nekaj odtenkov.

REZULTAT BELJENJA ZOB JE VIDEN TAKOJ!

Kako nastane barva zob?

Zunanja plast zoba se imenuje sklenina. Barva naravnih zob se ustvari z odsevanjem in razprševanjem svetlobe iz sklenine v kombinaciji z barvo dentina pod njim. Tudi vaši geni vplivajo na debelino in gladkost sklenine. Tanjša sklenina omogoča večjo barvo dentina. Blažja ali bolj gladka sklenina vpliva tudi na odboj svetlobe in s tem na barvo zob.

Najpogostejši razlogi obarvanja zob:

  • uporaba tobaka

  • pitje tekočine temne barve, kot so kava, kola, čaj in rdeče vino

  • ne redno ali nepravilno umivanje zob

  • staranje

S staranjem so zobje manj svetli, saj se sklenina tanjša in dentin postane temnejši. Velikokrat se pojavljajo tudi madeži znotraj zoba, t.i. notranji madeži. Obarvanje zob pri otrocih je lahko tudi posledica prevelike uporabe fluora ali nekateri antibiotikov. Prav tako lahko na barvo zob vplivajo tudi travme ali psihološke napetosti.  

Beljenje zob ni enkratni postopek. Če želite ohraniti svetlejšo barvo, jo bo treba občasno obnoviti.

Vas zanima vas zanima cena beljenja zob?

Vrhunska zobozdravstvena ordinacija in RTG diagnostični center v katerem na strokoven, sodoben in profesionalen način skrbimo za najpomembnejše – Vaše zdravje in lep nasmeh.

O podjetju

Naložbo je podprl Javni Sklad Republike Slovenije za podjetništvo. Naložbo VAVČER ZA DIGITALNI MARKETING (izdelava spletne strani) sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

© 2022 Vse pravice pridržane

CBCT/3D slikanje čeljusti

Aparat zajame več posameznih posnetkov (prerezov) določenega predela in jih združi v celoto. Na ta način dobimo 3D prikaz, torej ne samo višino in širino, temveč tudi globino. CBCT posnetki se uporabljajo v primerih načrtovanja bolj kompliciranih kirurških posegov, kot so vstavljanje implantatov, komplicirane odstranitve cist in neizrazlih modrostnikov, sum na skrite prelomne čeljusti ipd.

RVG lokalni posnetek

Če želimo bolj natančno sliko določenega predela z veliko natančnih detajlov, naredim RVG lokalni posnetek s katerim zajamemo področje 1-2 zoba, posamzeno razpoko, plombo ali granulom.

Ortopan posnetek

Pri prvem pregledu pacienta v našem centru obvezno naredimo ortopantomagrski posnetek (ortopan). S tem posnetkom zajamemo področje obeh čeljusti in sosednjih tkiv in struktur. Zato je ortopan odličen za ugotovaljanje začetnega stanja pred načrtovanjem nadaljnega zdravljenja. Odličen je tudi za občasne kontrole zdravja ustne votline