loading

Oralna / Čeljustna kirurgija

Oralna / Čeljustna kirurgija

Neposredno sodelovanje Vašega osebnega zobozdravnika in specialista čeljustne kirurgije omogoča najboljše rezultate pri zdravljenju Vaših težav.V sodelovanju s specialstom oralne kirurgije našim pacientom ponujamo možnost opravljanja različnih oralnokirurških posegov na enem mestu.

Posegi se izvajajo s pomočjo najsodobnejše tehnologije,v strogo kontroliranih pogojih sterilnosti in v skladu z najnovejšimi strokovnimi smernicami.

Vsi posegi se izvajajo v lokalni anesteziji in so popolnoma neboleči.

Oralna/čeljustna kirurgija v Skylab dentalnem in diagnostičnem centru zajema naslednje storitve:

 • implantološki posegi – vstavitev zobnih implantatov za nadomestitev manjkajočih zob,dvig sinusnega dna,dograditev čeljustne kosti itn.
 • alveotomija – kirurška odstranitev  delno izraslih ali neizraslih modrostnikov
 • apikotomija – kirurška odstranitev vrha korenine z granulomom oz.cisto
 • odstranitev zaostale korenine
 • komplicirane odstranitve zob
 • druge storitve  po željah in potrebah pacienta

Za VSE oralnokirurške posege je najprej potrebno opraviti RTG diagnostiko – ZOBNI RENTGEN ZOB IN ČELJUSTI  in opraviti stomatološki pregled.

Če Vas zanima cena za posege oralne/čeljustne kirurgije preverite CENIK ali nas kontaktirajte.

Vse postopke in preglede uredimo na enem mestu. Hitro,po najsodobnejših smernicah in brez čakalnih dob.

Oralna / Čeljustna kirurgija

Neposredno sodelovanje vašega osebnega zobozdravnika in specialista oralnega kirurga, omogoča najboljše rezultate pri zdravljenju vaših težav. V sodelovanju z specialistom oralne kirugije, dr. Primožem Jagrom,  našim pacientom ponujamo možnost opravljanja različnih oralno kirurških posegov na enem mestu.

Posegi  se izvajajo s pomočjo najsodobnejše tehnologije, v strogo kontroliranih pogojih sterilnosti in v skladu z najnovejšimi strokovnimi smernicami.

Vsi posegi se izvajajo v lokalni anesteziji in so popolnoma neboleči.

Oralna / čeljustna kirurgija v našem Dentalnem in diagnostičnem centru zajema naslednje storitve:

 • IMPLATOLOŠKI POSEGI – zobni vsadki ali zobni implantati so zobni korenini podobni vijaki iz biokompatibilnih kovin – titana. Biokompatibilni materiali se popolnoma zarastejo s kostjo in jih telo sprejme. V lokalni anesteziji jih vstavimo v čeljustno kost na mesto manjkajočega zoba.

 • ALVEOTOMIJA – odstranitev neizraslih ali delno izraslih modrostnikov in drugih zob,

 • APIKOTOMIJA – kirurška odstranitev vrha korenine z granulomom oz. cisto,

 • DVIG SINUSNEGA DNA – pri izgubi zob v čeljustni kosti, se pogosto zgodi, da preostala kostnina po višini ni dovolj za trdno oporo zobnemu vsadku. To se zgodi, ker čeljustna votlina ali sinus, ki je z zrakom napolnjen prostor v zgornji čeljustnici, zmanjšuje obstoječo kostno količino. Da zagotovimo dovolj velik volumen kosti za vgradnjo implantata, je potrebno narediti dvig sinusnega dna, ki v tem primeru predstavlja edino možnost za zobni vsadek.

 • druge storitve po željah in potrebah pacientov.

Novost v oralni/ čeljustni kirurgiji!

Regeneracija kosti z lastno krvno plazmo

Gre za najsodobnješi biotehnološki postopek, ki ga izvajajo vrhunski specialisti iz tujine, je zdaj na voljo tudi v našem Diagnostičnem in dentalnem centru. S pomočjo tega postopka:

 • pospešimo celjenje obzobnih tkiv po kirurških posegih,

 • pospešimo utrditev zobnih implantatov,

 • preprečimo infekcije oz podaljšane krvavitve po posegih.

Sam postopek je hiter, enostaven in neboleč. Pacientu se kri pri odvzemu  v ordinaciji  centrifugira, s čimer se  krvne celice v nekaj minutah ločijo od krvne plazme (tekoče sestavine krvi). Plazma se potem ustavi v rano, s čimer se začne 7-dnevno sproščanje lastnih rastnih dejavnikov, ki pospešujejo regeneracijo oz. celjenje.

Za vse posege je najprej potrebno opraviti RTG – DIAGNOSTIKO – ZOBNI RENTGEN in RENTGEN ČELJUSTI. V našem Diagnostičnem in dentalnem centru vse postopke in preglede uredimo na enem mestu. Hitro in po najsodobnejših smernicah. Brez čakalnih dob!

Vas zanima CENA za posege Oralne / čeljustne kirugije?

Vrhunska zobozdravstvena ordinacija in RTG diagnostični center v katerem na strokoven, sodoben in profesionalen način skrbimo za najpomembnejše – Vaše zdravje in lep nasmeh.

O podjetju

Naložbo je podprl Javni Sklad Republike Slovenije za podjetništvo. Naložbo VAVČER ZA DIGITALNI MARKETING (izdelava spletne strani) sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

© 2022 Vse pravice pridržane

CBCT/3D slikanje čeljusti

Aparat zajame več posameznih posnetkov (prerezov) določenega predela in jih združi v celoto. Na ta način dobimo 3D prikaz, torej ne samo višino in širino, temveč tudi globino. CBCT posnetki se uporabljajo v primerih načrtovanja bolj kompliciranih kirurških posegov, kot so vstavljanje implantatov, komplicirane odstranitve cist in neizrazlih modrostnikov, sum na skrite prelomne čeljusti ipd.

RVG lokalni posnetek

Če želimo bolj natančno sliko določenega predela z veliko natančnih detajlov, naredim RVG lokalni posnetek s katerim zajamemo področje 1-2 zoba, posamzeno razpoko, plombo ali granulom.

Ortopan posnetek

Pri prvem pregledu pacienta v našem centru obvezno naredimo ortopantomagrski posnetek (ortopan). S tem posnetkom zajamemo področje obeh čeljusti in sosednjih tkiv in struktur. Zato je ortopan odličen za ugotovaljanje začetnega stanja pred načrtovanjem nadaljnega zdravljenja. Odličen je tudi za občasne kontrole zdravja ustne votline