loading

CENA ZOBNEGA IMPLANTATA -
kateri implantati so vredni svojega denarja?

CENA ZOBNEGA IMPLANTATA IN KAKOVOST – uporabni nasveti za paciente

Ena izmed najbolj popularnih in najbolj reklamiranih storitev v zobozdravstvu so zobni implantati oz. vsadki. In res so v večini primerov odlična in zanesljiva doživljenjska rešitev za pacienta. Z implantati lahko rešimo skoraj vse probleme, ki so posledica izgube zob ne glede na to ali pacientu manjka en zob ali vsi njegovi zobje.

Kaj moramo vedeti o zobnih implantatih?

Informacij in ponudbe zobnih implantatov je veliko.

Na kaj pa morajo biti pozorni pacienti, kadar se odločajo za zobne implantate?

“Razkrivamo dejstva, ki niso izpostavljena v reklamnih letakih, a so za pacienta zelo pomembna.”

CENA ZOBNEGA IMPLANTATA / ZOBNEGA VSADKA – kaj mora zajemati

Ko vas zanima cena zobnega implantata/ vsadka,  morate vedeti, da je za vsako nadomestitev zoba z implantatom potrebno plačati tri komponente: 

 • vijak implantata, ki se vgradi v čeljustno kost in nadomesti korenino zoba,

 • opornik, ki je povezava med vijakom in prevleko in

 • prevleka, ki se pritrdi na opornik.

Vedno vprašajte, če izpostavljena cena velja samo za vijak ali za celostno rehabilitacijo manjkajočega zoba oz. vse tri komponente zobnega implantata.

Cena zobnega implantata – cenovni razredi implantatov:

 • low cost – pod 500 eur,

 • mid range cca 500 eur in

 • premium 750 – 900 eur.

KAKOVOST ZOBNEGA IMPLANTATA – kaj dobimo za svoj denar

Katere so prednosti Premium zobnih implantatov in kakšno vrednost dobite za svoj denar?

Premium znamke poleg že omenjenega zagotavljanja nadomestnih delov, izdelujejo implantate iz 100 % titana. Titan je edina kovina, ki kaže popolno 100% biokompatibilnost. To pomeni, da ni možen pojav alergijskih reakcij v telesu. Takšen zobni vsadek telo hitro sprejme, kar zagotavlja večjo trajnost izdelka. Premium zobni implantati so rezultat večletnih izkušenj in so podvrženi večletnim znanstvenim študijam. Zato je izzid zdravljenja s Premium implantati bolj pričakovan in zanesljiv.

 Cenejši implantati so pogosto narejeni iz zlitin, katerih posamezne komponente lahko izzovejo alergijske reakcije v telesu oz. zavrnitev implantata.

V našem Diagnostičnem in dentalnem centru Skylab, vstavljamo zobne implantate Premium kakovosti, znamke Straummann iz Švice z več kot 40-letno tradicijo. Svoje nadomestne dele zagotavljajo za 25 let, in veljajo št. 1 na svetu.

VRSTA / ZNAMKA ZOBNEGA IMPLANTATA – kaj nam pove?

Na trgu je ponudba različnih implantatov ogromna. Veliko je manjših in neetabliranih podjetij, ki na trgu prodajajo poceni implantate in po tem izginejo čez nekaj časa. Resna podjetja /znamke so na trgu več desetletij in svojim strankam zagotavljajo nadomestne dele za najmanj 20-25 let.

Kaj vpliva na uspeh vgraditve zobnega implantata?

Vedno se zavedajte, da so za uspeh vgraditve implantata pomembni trije dejavniki:

 • kakovost zobnega implantata

 • strokovnost zobozdravnika, ki vam vgrajuje implantat ter

 • vaše sodelovanje – pravilno vzdrževanje higiene, ter redne kontrole pri zobozdravniku.

Zakaj izbrati nas?

 • V našem Dentalnem in diagnostičnem centru Skylab zaposlujemo vrhunskega kirurga, specialista oralne kirurgije  – dr. Primož Jager, ki je eden izmed najboljših slovenskih kirurgov.

 • Z dolgoletnimi izkušnjami, strokovnostjo in vrhunsko opremo, zagotavljamo storitve najvišje kakovosti in zadovoljstvo pacienta.

 • Vstavljamo vrhunske Straumann implantate iz Švice z več kot 40- letno tradicijo, in zagotovljenimi nadomestnimi deli za 25 let – št. 1 v svetu.

 • Prav tako izvajamo kompletne inštrukcije o izvajanju ustne higiene po vstavitvi implantatov ter svetujemo o ustreznih izdelkih za ustno higieno.

S tem maksimalno povečamo možnosti za uspešno vsaditev zobnih implantatov in zadovoljstvo pacienta.

Vas zanima CENA ZOBNEGA IMPLANTATA?

Vrhunska zobozdravstvena ordinacija in RTG diagnostični center v katerem na strokoven, sodoben in profesionalen način skrbimo za najpomembnejše – Vaše zdravje in lep nasmeh.

O podjetju

Naložbo je podprl Javni Sklad Republike Slovenije za podjetništvo. Naložbo VAVČER ZA DIGITALNI MARKETING (izdelava spletne strani) sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

© 2022 Vse pravice pridržane

CBCT/3D slikanje čeljusti

Aparat zajame več posameznih posnetkov (prerezov) določenega predela in jih združi v celoto. Na ta način dobimo 3D prikaz, torej ne samo višino in širino, temveč tudi globino. CBCT posnetki se uporabljajo v primerih načrtovanja bolj kompliciranih kirurških posegov, kot so vstavljanje implantatov, komplicirane odstranitve cist in neizrazlih modrostnikov, sum na skrite prelomne čeljusti ipd.

RVG lokalni posnetek

Če želimo bolj natančno sliko določenega predela z veliko natančnih detajlov, naredim RVG lokalni posnetek s katerim zajamemo področje 1-2 zoba, posamzeno razpoko, plombo ali granulom.

Ortopan posnetek

Pri prvem pregledu pacienta v našem centru obvezno naredimo ortopantomagrski posnetek (ortopan). S tem posnetkom zajamemo področje obeh čeljusti in sosednjih tkiv in struktur. Zato je ortopan odličen za ugotovaljanje začetnega stanja pred načrtovanjem nadaljnega zdravljenja. Odličen je tudi za občasne kontrole zdravja ustne votline